Ana içeriğe atla

Hijyenik Santrifüj Pompa Nedir?

Hijyenik paslanmaz süt pompaları gıda alanında kullanılan ve sıvı transferini hijyenik bir şekilde yerine getiren pompa türüdür.
Hijyenik Santrifüj Pompa Nedir?
MIT Hijyenik Paslanmaz Santrifüj Gıda Pompaları; süt, meyve suları, alkollü ve alkolsüz içecekler, bira, ilaç ve kimya sektöründe tüm sıvıların aktarılması için gerekli tüm özelliklere sahiptir.
Hijyenik Santrifüj Pompalar vakum altında çalışma özelliğine sahiptir.Su kartuşlu salmastralı yapısı ile  salmastra yüzeyleri arasında malzemenin donarak salmastraya zarar vermesini engeller .Vakum tanklarında bu opsiyon ile sağlıklı bir verim elde edilir. Paslanmaz süt pompaları olarakta kullanılan santrifüj pompalar bir çok süt fabrikasında özellikle tercih edilmektedir. Gıda pompalarında en önemli faktör korozyona dayanıklı bakteri üretmeyen gıdaya uygun paslanmaz kullanılmasıdır.
316L kalite paslanmaz çelikten imal edilmiştir. Yüksek et kalınlığı sayesinde korozyon aşınmalarına karşı uzun ömürlüdür.
Kapak ve fanın özel dizaynı sayesinde sürtünme düşürülmekte ve hijyen olmayan kör noktalar ortadan kaldırılmaktadır. Özel yapısının sağlamış olduğu bir kolaylık da akışkanın pompa içindeki hızının en üst düzeye erişebilmektedir. Ayrıca kolay sökülebilme özelliği ile kısa sürede kontrol ve temizlik uygulamalarına olanak sağlar.
Pompa teknik özellikleri: 
Maks. Debi: 150 m³/h 
Maks. Basma Yüksekliği: 70 m 
Maks. Çalışma Sıcaklığı: 120 C (30 dk CIP/SIP uygulamalarında) 
Maks. Devir: 3600 d/dk
Pompa malzeme özellikleri:
Pompa Gövdesi ve Fan: AISI 316L 
Conta: EPDM (gıdaya uygun - FDA) 
Mekanik salmastra
Kaynakça :http://ekinendustriyel.com/hijyenik-santrifuj-pompalar/hijyenik-santrifuj-pompa-nedir/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Borulu Eşanjör Nedir ve Ne İçin Kullanılır.? http://www.ekinendustriyel.com/borulu-esanjor/esanjoru-olusturan-parcalar/

Eşanjörü Oluşturan Parçalar Borulu ısı eşanjörleri, tüm proseslerde kullanılan ısı değiştirici sınıfıdır. Kendi grubu içinde çok çeşitli tipleri vardır. Borulu ısı eşanjörlerinde ısı transfer yüzeyi borulardan oluşur. Akışkanın biri boruların içinden akarken, diğer akışkan gövde tarafından borulara paralel veya çapraz olarak akar. Dolayısıyla ısı transferi boru yüzeylerinde gerçekleşir. Borulu Eşanjörleri Olusturan Parçalar : Düz veya U şeklinde kıvrılmış ısı transferinin gerçekleşmesini sağlayan borular, Borudan veya kıvrılmış sacdan imal edilmiş dış gövde, Boruların tespit edildiği ayna veya aynalar, Gövde içinde boruların dışındaki akışı yönlendiren ve borulara destek olan yön değiştirme perdeleri, Gövde tarafı akışkanının giriş ve çıkışını sağlayan gövde nozulları, Boru tarafı akışkanının giriş ve çıkışını sağlayan kafa ve kafa nozulları, Ayna ve kafaların tespitini sağlayan flanşlar, Eşanjörün herhangi bir kaide üzerine montajını sağlayabilecek taşıyıcı ayaklar, E

Buharlı sistemlerde Plakalı Eşanjör Isı Geri Kazanımı

Kazan Beslemesinde soğuk su yerine sıcak kondens kullanıldığında buhar üretimi için daha az ısnın gerekli olacağı açıktır. Kazana maksimum miktarda kondens geri dönüşü ile yakıt tüketimi teorik olarak %10 ile %30 arasında azalabilir. Gerçekte sağlanabilecek yakıt tasarrufunun yüzdesi buhar sisteminin basıncına ve elde edilebilecek maksimum kondens sıcaklığına bağlıdır . Kondens genellikle ekipman çıkışlarından ve buhar kapanları çıkışından atmosferik basınçta sistemdendir. Kondens sisteminde basınc azaldıkça kondensin bir kısmı ile buharlaşan kondens çoğunlukla atmosfere atılarak kaybolur. Kondens dönüş hatarı genellikle uzun olduğundan ,bu soğutma ve dolasıyla buharlaşma kaçınılmazdır. Bu nedenle kazana geri dönen kondensin son sıcaklığı nadiren 85 derecenin üzerinde olmaktadır.. Fabrikalarda ise eşanjörler sayesinde buhar ısısından yararlanarak kullanma suyu elde edilebilmektedir. Plakaların yüzeylerinden buhar diğer yüzeylerinden ise kullanma suyu geçirerek eşanjör plakaları aras

Boyler Hakkında Herşey

Kısaca Tanım : Boyler Nedir ? Boylerler bir başka deyişle su ısıtıcı tanklar, içindeki serpantin sayesinde suyu ısıtan ve depolayan basınçlı kaplardır. Binalarda ısı merkezi kurulumunun yaygınlaşması ile beraber kullanım suyu ihtiyacının da bu merkezlerden sağlanması talebi artmıştır. Bu talebi karşılamak için,  sıcak su üretimini basit, ekonomik ve etkili şekilde gerçekleştiren, aynı zamanda da depolamasını sağlayan boylerler üretilmeye başlanmıştır. Zaman içinde ileri teknolojinin nimetlerinden de yararlanarak çok verimli ve sağlıklı hale getirilmiştir. Boyler Kullanım Alanları Nerelerdir? Boylerler genelde insanların toplu olarak yaşadığı alanlarda ,bireysel sıcak su üretimi yerine daha ekonomik yarar için merkezi sıcak su hazırlama sistemleri gibi kullanılmaktadır. Fabrikalar ,kışlalar, oteller, yurtlar, apartmanlar, hastaneler, şantiyeler gibi toplu sıcak su ihtiyacının fazla olduğu aynanda musluk açan kişi sayısının artış gösterdiği yerlerde uygun olarak kullanılır. B