Ana içeriğe atla

MIT Markalı Blowerların Avantajları Nelerdir ?

Blower Nedir?

Blowerlar, emisyona uğrayan havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.
Blower Nedir?
Blowerların içerisindeki fan dönerek emiş kısmındaki havayı vakumlar. İçeriye hapsedilen hava daha sonra çıkış tarafına doğru itilir.
MIT santrifüj blowerlar, bakım gerektirmeyen, yüksek verimli fana, elektrik motoruna ve çeşitli montaj (yatay ve dikey olarak) şekillerine sahiptir. Yüksek basınç ve vakum sağlamaktadırlar. Yağsız hava üretebilmektedir. Kurulumu kolay ve bakım gerektirmeyen AC motora sahiptir.
MIT Santrifüj Blowerın Avantajları
MIT markalı blowerlar uzman mühendis kadrosu ile siz değerli müşterilerimize en iyi şekilde hizmet verebilmek adına tasarlanmıştır. En uygun fiyata en verimli bloweri aşağıdaki MIT markası avantajı ile sizlere sunmaktayız.
-Maksimum 2500 m3/h hava debisi sağlar
-Maksimum 1000 mbar basınç oluşturabilir.
-Yüksek sıcaklıkta çalışabilme (maksimum:130 0C)
-Sessiz çalışma ortamı sunar (50-85 dBA)
-Yağsız çalışma ve kirlilik düzeyi olmaması sayesinde çevre dostudur
- Dinamik balans ayarı ile vibrasyon minimum düzeye indirilmiştir.
-Kolay montaj yapılmaktadır. Yatay ve dikey olarak montaja uygundur
- İsveç SKF veya Japon NSK rulman kullanılmaktadır, bu sayede verimli ve uzun ömürlü kullanım kılar.
-Normal şartlarda 3-5 yıl sorunsuzca kullanım imkânı sağlar.
Blower Çeşitleri Nelerdir ? 
Tek Kademeli Blowerlar : Tek kademeli blowerlar 40-1370 m3/h debi aralığında, 0-460 mbar basınçlarda ve 0,2 – 18,5 kw aralığındaki motor güçlerinde çeşitlilik gösteren blower çeşitidir.
Çift Kademeli Blowerlar : Çift kademeli blowerlar 88-2050 m3/h debi aralığında, 0-670 mbar basınçlarda ve 0,7 – 25 kw aralığındaki motor güçlerinde çeşitlilik gösteren blower çeşitidir.

Blower Seçimi Nasıl Yapılır ?
Blower seçimi için en önemli ihtiyaç duyulan bilgiler (hava için) aşağıdaki şekilde sıralanmıştır. 
-İhtiyaç olan hava debisi (m3/h, Nm3/h gibi)
-Hava aktarmak için kullanılacak ise blowerın yenmesi gereken pozitif basınç (mbar, bar, mSS gibi)
-Vakum için kullanılacak ise blowerın vakum değeri (-mbar, -bar gibi)
-Ortam Sıcaklığı

Blower Çalışma Prensibi?

Blowerlar, emisyona uğrayan havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.
Blower Çalışma Prensibi?
MIT Santrifüj Blowerın Çalışma Prensibi
Blowerlar, emilen gazın basıncını, çarkın santrifuj hareketiyle oluşan bir dizi vorteks hareket sonucu artırırlar. Çark dönerken, çarkta bulunan kanallar havayı santrifüj hareketle ileri doğru iter ve helisel bir hareket oluşur. Bu hareket esnasında gaz kanal boyunca sürekli olarak sıkışır ve basınç doğrusal olarak artar. Basınçlanan hava, blowerın çıkış kanalından kullanılacak olan tesisata aktarılır

Blower Nasıl Kullanılmalıdır?

Blowerlar, emisyona uğrayan havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.
Blower Nasıl Kullanılmalıdır?
Blower Kullanımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?
Emiş ve basma noktalarına tıkanıklıklar oluşabileceği için emniyet vanaları bulunması veya transferi korumaya alan bir sistemin bulunması blowerin ömrünü uzatacaktır.
Uygun kapasitede kullanılması ve pislik birikintilerini engellemek için blower içindeki havanın filtreden geçirilerek transfer yapılması gerekmektedir. Filtrelerin kullanılmaması blowerların içerisinde bulunan fanların aşınmasına neden olacaktır.
Blowerlar motor dönüş yönünün tersi istikamette kullanılmamalıdır. Ters çevrilen blowerların ömrü çıkış kısmındaki hava emilmeyeceğinden daha kısa olacaktır.

Blower Kullanım Alanları Nelerdir?

Blowerlar, emisyona uğrayan havanın yüksek debide veya düşük basınç da transferini sağlayan motordan aldığı kuvvet ile fanı döndüren tesisat ekipmanlarıdır.
Blower Kullanım Alanları Nelerdir?
Blowerlar bir başka adıyla vakum pompaları  gıda  yıkama, nakliye ekipmanları toz granür taşıyıcısı, emiş ekipmanları, endüstriyel tozları emme, kağıt taşıma, gaz gideriminde, şişe dolum makinelerinde, otomatik dolum makinelerinde, kağıt kesme sanayisinde, baskı kağıdı taşıma işleminde, toz giderme ekipmanları üretiminde, araba yıkama, artıma tesisleri, jakuizi, şişe kurutma, sebze meyve yıkama, kalorifer tesisatlarında etkin bir şekilde kullanılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Borulu Eşanjör Nedir ve Ne İçin Kullanılır.? http://www.ekinendustriyel.com/borulu-esanjor/esanjoru-olusturan-parcalar/

Eşanjörü Oluşturan Parçalar Borulu ısı eşanjörleri, tüm proseslerde kullanılan ısı değiştirici sınıfıdır. Kendi grubu içinde çok çeşitli tipleri vardır. Borulu ısı eşanjörlerinde ısı transfer yüzeyi borulardan oluşur. Akışkanın biri boruların içinden akarken, diğer akışkan gövde tarafından borulara paralel veya çapraz olarak akar. Dolayısıyla ısı transferi boru yüzeylerinde gerçekleşir. Borulu Eşanjörleri Olusturan Parçalar : Düz veya U şeklinde kıvrılmış ısı transferinin gerçekleşmesini sağlayan borular, Borudan veya kıvrılmış sacdan imal edilmiş dış gövde, Boruların tespit edildiği ayna veya aynalar, Gövde içinde boruların dışındaki akışı yönlendiren ve borulara destek olan yön değiştirme perdeleri, Gövde tarafı akışkanının giriş ve çıkışını sağlayan gövde nozulları, Boru tarafı akışkanının giriş ve çıkışını sağlayan kafa ve kafa nozulları, Ayna ve kafaların tespitini sağlayan flanşlar, Eşanjörün herhangi bir kaide üzerine montajını sağlayabilecek taşıyıcı ayaklar, E

Buharlı sistemlerde Plakalı Eşanjör Isı Geri Kazanımı

Kazan Beslemesinde soğuk su yerine sıcak kondens kullanıldığında buhar üretimi için daha az ısnın gerekli olacağı açıktır. Kazana maksimum miktarda kondens geri dönüşü ile yakıt tüketimi teorik olarak %10 ile %30 arasında azalabilir. Gerçekte sağlanabilecek yakıt tasarrufunun yüzdesi buhar sisteminin basıncına ve elde edilebilecek maksimum kondens sıcaklığına bağlıdır . Kondens genellikle ekipman çıkışlarından ve buhar kapanları çıkışından atmosferik basınçta sistemdendir. Kondens sisteminde basınc azaldıkça kondensin bir kısmı ile buharlaşan kondens çoğunlukla atmosfere atılarak kaybolur. Kondens dönüş hatarı genellikle uzun olduğundan ,bu soğutma ve dolasıyla buharlaşma kaçınılmazdır. Bu nedenle kazana geri dönen kondensin son sıcaklığı nadiren 85 derecenin üzerinde olmaktadır.. Fabrikalarda ise eşanjörler sayesinde buhar ısısından yararlanarak kullanma suyu elde edilebilmektedir. Plakaların yüzeylerinden buhar diğer yüzeylerinden ise kullanma suyu geçirerek eşanjör plakaları aras

Plakalı Eşanjör Seçiminde Püf Noktalar

Eşanjör Seçiminde Nelere Dikkat Edilmelidir.? Öncelikle eşanjör seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken konular ele alınırken akışkana göre plaka seçimi üzerinde duralım. Bilindiği üzere eşanjörler farklı akışkanların ,plakalar üzerinde hareket etmesiyle ısı transferi gerçekleştirilmektedir. Bu transfer sırasında akışkanlar asit gibi delici özelliklere sahip sıvılarda olabilir. Bu yüzden gerekli yerlerde titanyum ve hastelloy plakalar kullanılmalıdır.Gıda akışkanları transferlerinde ise kesinlikle paslanmaz plakalar tercih edilmelidir. Süreçte paslanmaz kullanılmazsa bakteri üretimi artabilmektedir. Hijyenik ısı transferi esası olarak plakalar paslanmaz olmalıdır. Bir diğer seçim kriteri olarak kapasiteyi ele almalıyız. Eşanjörün verilen kapasite doğrultusunda hazırlanması ve gerekilen durumlarda kesinlikle mühendis ekipten yararlanılması gerekmektedir. Kapasiteyi eşanjör karşılayamazsa ısı transferi istenilen düzeyde olmaz  ve eşanjör kaçırma yapar . Eşanjöre girecek akışkanl